Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Ciorbă de porc ungurească – rețeta de supă de agățat flăcăii
(Legényfogó raguleves). Supă ardelenească de porc dreasă cu smântână și
lămâie. O supă delicioasă și consistentă, gătita în stil unguresc.
Rețeta de supă de agățat flăcăii (Legényfogó raguleves) |
- 300 g carne de porc
- 3 morcovi
- 1 ceapă roșie mare
- chimen
- sare, piper boabe
- 2 linguri de boia
- 3-4 linguri de ulei
- frunze de pătrunjel
- frunze de țelină
- 2 cepe mai mici
- 6 cartofi de mărime medie
- un sfert de țelină mare
- alte legume și zarzavaturi după preferințe (mazăre, ardei, fasole verde etc)
- 300 g smântână grasă 24%
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Am încins uleiul într-o cratiță. Apoi am adăugat o lingură de semințe de chimen
lăsând totul să sfârâie 2-3 minute. Apoi am adăugat carnea tăiată în
cubulețe mici și am lăsat-o să se prăjească pe toate părțile în acest
ulei aromat, la foc destul de mare.
Carnea trebuie să fie prăjită, rumenă, nu înăbușită, albită sau
fiartă. Nu supraaglomerați tigaia, mai bine lucrati în 2-3 ture. După ce
carnea s-a rumenit am scos-o într-un bol.
Am tăiat ceapa mărunt și am călit-o ușor în uleiul rămas în cratiță. Ea trebuie să devină translucidă, nu să se prăjească.
Am adăugat apoi carnea, am condimentat-o cu sare, piper negru
proaspăt măcinat și boia dulce. Imediat am stins totul cu
circa 500 ml apă caldă. Boiaua nu trebuie lăsată la prăjit deoarece
devine amară și indigestă.
Am lăsat totul la fiert sub capac circa 40-50 de minute. Carnea
trebuie să fie aproape pătrunsă. Pe parcurs amestecăm și mai adăugăm apă dacă este
nevoie.
Adăugăm zarzavaturile și
completăm cu apă atât să le acopere. Putem adăuga și
fasole verde, mazăre sau ce preferati. Supa se mai fierbe până ce
zarzavaturile sunt moi.
Până au fiert zarzavaturile am pregătit dresătura din smântână.
Înainte de toate am frecat bine smântâna pentru a deveni cremoasă, apoi
am adăugat și zeama strecurată de lămâie și apoi am omogenizat. Am scos
din supă câteva linguri de supă și le-am amestecat cu smântâna. Am mai
adăugat câteva linguri și am am omogenizat din nou. Astfel evităm să
facă cocoloașe. Supa se face în mod normal cu smântână acră grasă. După ce smântâna s-a lichefiat și este omogenizată se toarnă în
oala cu supă.
Iată ciorba de agățat feciorii sau flăcăii! Deasupra am
presărat niște pătrunjel verde proaspăt tocat.
O ciorbă de porc cu smântână și multe legume (Legenyfogo raguleves)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.