Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Cartofi noi cu marar si smantana la cuptor. Cartofi copti cu sos
de smantana cu marar si usturoi, fragezi, cu coaja rumena si crocanta. O
reteta simpla de sezon. Incercati-l...
Cartofi noi cu marar si smantana la cuptor |
- 1 kg cartofi noi
- 1 lingura de ulei de masline
- sare
Sos:
- 500 ml smantana acrisoara
- sare
- o legatura de marar verde
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Am spalat bine si i-am lasat 10 minute in apa
rece. Am razuit foarte usor pielita fina si i-am mai spalat o data.
Am scurs bine cartofii noi de apa si i-am tamponat cu un servet de
bucatarie. Am pus cuptorul la incins la 200 C. Am asezat cartofii intr-o forma termorezistenta si i-am sarat bine pe toate
partile, frecandu-i in palme.
Coacere:
Am dat tava la cuptor fara sa o acopar cu folie si fara sa pun apa
printre cartofi. Am copt cartofii simpli 50 de minute la 200 C. La suprafata lor s-a format o crusta subtire
si rumena. Am verificat un cartof intepandu-l cu furculita si am
constatat ca este moale si cremos in interior.
Sos:
Ingrediente:
- 500 ml smantana acrisoara
- un praf de sare
- o legatura de marar verde tocat
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti
- o lingurita zeama de lamaie, 2-3 frunze de menta verde tocate
Mod de preparare:
Am asezat smantana intr-un castron incapator. Am tocat mararul verde si am zdrobit cateii de usturoi.
Am amestecat totul bine si am asezonat cu sare dupa gust. Puteti pune
si menta verde tocata precum si putina zeama de lamaie, doar daca
doriti. Sosul este gata!
Servire:
Am pus cate o lingura de sos de smantana peste fiecare cartof si am
data tava inapoi la cuptor pentru alte 15 minute, marind temperatura la
220 C.
Gata!
Nu mi-a ramas decat sa mai presar putin marar verde tocat deasupra si sa-i servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.