Ghiveci de legume cu carne
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. De câte ori îmi rămâne de la alte preparate câte o bucată mică de carne, încerc să o valorific la maxim. De data asta avem ghiveci.
|
Ghiveci de legume cu carne |
Ingrediente:
- 500 g carne
- 300 g dovlecei
- 6-8 cartofi
- 2 cepe mari
- 3 căţei de usturoi
- 1 varză mică
- 1 vânătă potrivită
- 2 ardei graşi
- 2 morcovi
- 8 roşii potrivite
- mărar, pătrunjel
- sare, piper
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se spală carnea, se scurge şi se taie cubuleţe. Se pune într-un vas cu ulei încins şi se căleşte.
2. Separat se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie după cum doriţi.
3. Se pun peste carnea fiartă în următoarea ordine: ceapa şi chiar se
lasă la rumenit până capată şi ea culoarea arămie, varza, vânăta,
morcovii, ardeii, dovleceii şi cartofii. Se pune sare şi piper după gust
şi se lasă la fiert punându-se două polonice de apă caldă, aproximativ
30 minute până se fierb.
4. Între timp se pregătesc roşiile, se spală cu apă caldă, se
decojesc, se dau pe răzătoarea deasă şi se pun peste ghiveci lăsându-le
pe foc să scadă la jumătate, aproximativ 20 minute. Se adaugă verdeaţa
tăiată mărunt şi se serveşte fierbinte cu crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.