Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tocana de pui

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Aici!

Garnitura perfecta ce se potriveste cu ea este mamaliga. Mamaliga musai sa fie frecata si nu slobozita, caci aceasta este mai vartoasa si se poate inmuia mai bine in tocana cu smantana.
Tocana de pui
Tocana de pui

Ingrediente:

umate pui,
50 ml ulei,
5 catei usturoi,
2 morcovi,
1 radacina patrunjel,
300 gr smantana,
4 linguri faina,
sare dupa gust

Mod de preparare:

Se taie puiul in bucati si se prajeste pe uleiul incins pe toate partile. Se stinge totul cu apa cat sa fie acoperita carnea. Se condimenteaza cu sare, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Intre timp curatam morcovii si patrunjelul. Se spala si se taie in doua sau patru si se pun la fiert impreuna cu puiul. 3 catei de usturoi se zdrobesc cat mai marunt si se adauga la compozitia din oala. Lasam sa fiarba la foc redus pana carnea se patrunde usor cu furculita, daca apa scade prea mult si carnea nu este fiarta mai adaugam apa.Cand carnea este fiarta se scoate deoparte la fel si legumele si pregatim cele necesare pentru tocana, grosala cum se zice. Faina se amesteca cu smantana - smantana se adauga treptat la faina -, adaugam restul de usturoi zdrobit cat mai marunt si din zeama calda adaugam treptat la compozitia de smantana cu faina pana devine lichida, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Aceasta compozitie se toarna inapoi in oala si se pune la fiert pana se ingroase. Carnea se pune inapoi in sosul legat dupa care se serveste cu mamaliga frecata.
Gatiti cu spor!
Pofta Buna !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!