Acesti cartofi cu cascaval la cuptor sunt un fel principal. Este un fel ce se prepara foarte repede si este delicioasa si consistenta.
Cartofi cu cascaval la cuptor |
Ingrediente:
40 g unt
1 lingurita maghiran uscat
1 ceapa rosie
400 g cartofi
1 lingura ulei de masline
200 g cascaval afumat
sare, piper proaspat macinat
1 lingurita maghiran uscat
1 ceapa rosie
400 g cartofi
1 lingura ulei de masline
200 g cascaval afumat
sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-o tigaie rezistenta la cuptor incingem untul pe care calim ceapa taiata solzisori circa 2 minute. Se trage tigaie deoparte si ne ocupam de restul ingredientelor.Cartofii se curata, spala si se taie felii cat mai subtiri. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Cartofii se pun intr-un vas mai adanc si peste ei adaugam 1 lingura de ulei de masline, maghiranul, cascavalul afumat razuit si condimentam totul cu sare si piper proaspat macinat.
Se amesteca totul si se distribuie uniform peste ceapa calita din tigaie.
Se pune tigaia in cuptorul cald si se lasa timp de 10 minute la 200 grade dupa care mai lasam circa 30 de minute la 180 grade.
Se scoate cand este frumos rumenita. Se rastoarna acesti cartofi cu cascaval la cuptor cu grija pe o alta farfurie si se feliaza.
Va dorim spor la gatit. Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.