Supa de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e
nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum
trebuie, va oferi un gust de neuitat!
CIORBA de RATA |
Ingrediente:
- maruntaie de rata;
- o ceapa medie;
- un morcov;
- un pastarnac;
- o radacina de patrunjel;
- o bucata de telina;
- un ardei kapia rosu;
- rosii in bulion o cutie 400 g;
- bors;
- fidea;
- leustean verde;
- 2 oua;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- pune apa la fiert iar cand aceasta incepe sa faca bule adauga maruntaiele bine curatate si spalate.
- cand maruntaiele dau in fiert, arunca apa, treci bucatelele printr-un jet de apa rece si pune-le, din nou, la fiert cu sare. Vei proceda astfel deoarece rata este mai grasa si carnea mai grea.
- aduna spuma si lasa carnea la foc mic intre 15 si 20 minute.
- adauga zarzavatul taiat marunt, mai putin ardeiul.
- cand carnea este aproape fiarta, pune rosiile, borsul cald si ardeiul taiat marunt. Ardeiul se adauga mai tarziu deoarece isi pastreaza mai bine aroma.
- spre final, adauga fideaua.
- cand ciorba este gata, adauga ouale zdrente si presara leusteanul tocat marunt.
- pune capacul si lasa 5-6 minute pentru ca leusteanul sa-si lase aroma in ciorba.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.