Una din mancarurile pe care le faceam, era
ciorba de rata cu varza, cu putina varza acra, sa ii taie din greutate. Daca nu aveti zeama de varza, folositi sauercraut cumparat, adaugati
zeama si putin sauercraut, ii vor da ciorbei un gust foarte bun.
Ciorba de rata cu varza |
Ingrediente:
maruntaie de rata
1 ceapa mare tocata
1 morcov tocat
2 tulpini de telina tocate
1/2 varza proaspata tocata
1/2 cana rosii tocate
1 cana varza acra
1 foaie de dafin
1 mana de paste
marar si patrunjel tocat
2 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
maruntaie de rata
1 ceapa mare tocata
1 morcov tocat
2 tulpini de telina tocate
1/2 varza proaspata tocata
1/2 cana rosii tocate
1 cana varza acra
1 foaie de dafin
1 mana de paste
marar si patrunjel tocat
2 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste ceapa pana cand devine translucenta. Se adauga morcovul, telina si treptat varza, si se stinge cu o cana cu apa. Cand incepe sa fiarba se adauga carnea, foaia de dafin si se acopera bine cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu cu capacul pus pe o parte 30-40 minute se ia spuma daca este nevoie, apoi se adauga zeama de varza si se lasa sa mai fiarba vreo 10 minute, apoi se pun rosiile. Se lasa sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe os. Daca este prea multa grasime la suprafata, o puteti scoate cu o lingura. Se pun pastele si se lasa 5-10 minute, se gusta de sare si piper, se opreste focul si se adauga verdeata.
O nebunie de ciorba de rata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.