Asta e o reteta de ciorba de fasole verde. Dintru inceput vreau sa precizez ca, pentru reusita ciorbei, nu are
absolut nicio importanta culoarea si nici forma pastailor pe care le
folositi. In schimb, e important ca pastaile de fasole verde, fie ca
sunt ele verzi, galbene, cu pastaia rotunda sau lata, sa fie fragede si
sa nu aiba acele ate neplacute. Sa ne intoarcem la zama asta de fasole verde cu
rantas.
Ciorba ardeleneasca de fasole verde |
Ingrediente:
- 1 kilogram de fasole verde
- 100-150 de grame de costita afumata, taiata fin
- 1 ceapa mare
- 2 linguri de faina
- 1 lingura de boia de ardei dulce
- 2 morcovi potriviti
- 1 ardei rosu
- 1 telina cat 1 ou
- 1 rosie mare
- cimbru uscat
- foaie de dafin
- 1 catel de usturoi
- sare si piper
- 1,5 litri de apa
- patrunjel verde tocat
- otet
- smantana pentru servit
1. Se alege o oala de marime potrivita pentru ciorba, se incinge pe foc si in oala asta se caleste costita, fara sa adaugam ulei, pana ce se rumeneste usor si isi lasa grasimea:
2. Se adauga ceapa tocata, se amesteca si se lasa sa se gateasca pana ce ceapa se inmoaie:
3. Deindata ce ceapa s-a inmuiat, se dauga faina si se amesteca temeinic, pana ce va raspandi un miros de placinta coapta. Trebuie sa fie bine emulsionata cu grasimea, fara a se rumeni:
4. Se adauga imediat boiaua, se amesteca si se stinge cu 1,5 litri de apa calda, amestecand bine:
5. Cand zeama da in clocot, se adauga morcovii, telina si ardeiul, toate tocate cubulete si o lingurita de sare:
6. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, apoi se adauga fasolea verde taiata in bucati si sa nu aiba acele ate neplacute. Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga rosia fara pielita, taiata in cuburi, si cimbrul.
7. Se mai fierbe 2-3 minute, apoi se potriveste gustul de sare si piper, se adauga usturoiul zdrobit si verdeata tocata:
Adaugati o lingura de otet in oala de ciorba. Se serveste cu smantana si e foarte, foarte gustoasa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.