Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba ardeleneasca de fasole verde

Retete si gust
Asta e o reteta de ciorba de fasole verde. Dintru inceput vreau sa precizez ca, pentru reusita ciorbei, nu are absolut nicio importanta culoarea si nici forma pastailor pe care le folositi. In schimb, e important ca pastaile de fasole verde, fie ca sunt ele verzi, galbene, cu pastaia rotunda sau lata, sa fie fragede si sa nu aiba acele ate neplacute. Sa ne intoarcem la zama asta de fasole verde cu rantas.
Ciorba ardeleneasca de fasole verde

Ciorba ardeleneasca de fasole verde

Ingrediente:

  • 1 kilogram de fasole verde
  • 100-150 de grame de costita afumata, taiata fin
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 1 telina cat 1 ou
  • 1 rosie mare
  • cimbru uscat
  • foaie de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • 1,5 litri de apa
  • patrunjel verde tocat
  • otet
  • smantana pentru servit
Mod de preparare:


1. Se alege o oala de marime potrivita pentru ciorba, se incinge pe foc si in oala asta se caleste costita, fara sa adaugam ulei, pana ce se rumeneste usor si isi lasa grasimea:
2. Se adauga ceapa tocata, se amesteca si se lasa sa se gateasca pana ce ceapa se inmoaie:

3. Deindata ce ceapa s-a inmuiat, se dauga faina si se amesteca temeinic, pana ce va raspandi un miros de placinta coapta. Trebuie sa fie bine emulsionata cu grasimea, fara a se rumeni:

4. Se adauga imediat boiaua, se amesteca si se stinge cu 1,5 litri de apa calda, amestecand bine:

5. Cand zeama da in clocot, se adauga morcovii, telina si ardeiul, toate tocate cubulete si o lingurita de sare:

6. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, apoi se adauga fasolea verde taiata in bucati si sa nu aiba acele ate neplacute. Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga rosia fara pielita, taiata in cuburi, si cimbrul.

7. Se mai fierbe 2-3 minute, apoi se potriveste gustul de sare si piper, se adauga usturoiul zdrobit si verdeata tocata:

Adaugati o lingura de otet in oala de ciorba. Se serveste cu smantana si e foarte, foarte gustoasa:
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!