Tocanita, o mancare preferata de romani datorita gustului bun si sosului
gustos, este ideala pentru un pranz consistent in familie. Se prepara
usor. Aceasta tocanita se poate servi cu piure. Se presara cu marar proaspat tocat.
Tocanita de rosii cu muschiulet de porc |
Ingrediente:
2 buc muschiuleti de porc , 1 morcov, 6 rosii mari – decojite si fara
seminte , 1 ceapa, 1 pastranc, 5 linguri ulei, sare si piper dupa
gust, 1 legatura marar.
Mod de preparare:
- Muschiuletul de porc se taie in felii potrivite .
- Intr-o cratita se incinge uleiul, adaugam carnea si o prajim cateva minute pana incepe sa se rumeneasca usor.
- Se scoate carnea intr-un vas si se pastreaza la cald.
- In grasimea ramasa adaugam legumele - ceapa , morcovul si pastarnacul tocate marunt si se calesc cca 8-10 min, la foc mediu.
- Dupa acest timp adaugam rosiile taiate felii , 100 ml apa calda si lasam sa fiarba inabusit cca 5 min.
- Se adauga carnea, sarea si piperul si se continua fierberea cu capac, pentru inca 20 min, la foc mic.
- Cand este gata se adauga mararul taiat marunt si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.