Azi am pregatit o ciorba buna, buna, cu multa afumatura, cartofi si tarhon, as putea spune o ciorba irezistibila.
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon |
Ingrediente:
- 600 gr costita afumata
- 7-8 cartofi mici
- 4 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 felie de telina
- 1 gulie mica
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei verde mic
- sare si piper dupa gust
- 4-5 catei de usturoi
- tarhon
- 4 l apa
- 1 galbenus de ou + 2 linguri smantana
- 2 linguri otet
Mod de preparare:
- Taiem costita bucati, o fierbem mai intai separat si aruncam apa in care a fiert.
- Umplem vasul in care dorim sa facem ciorba, cu apa si punem pe foc sa fiarba. Luati cu o lingura spuma ce se formeaza deasupra.
- Curatam si spalam legumele, apoi taiem radacinoasele cubulete iar ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem in vasul cu apa clocotita.
- Adaugam si costita si lasam sa fiarba in continuare impreuna. Adaugam sare si piper dupa gust.
- Cand zarzavaturile sunt aproape fierte adaugam si cartofii taiati cubulete si usturoiul pisat si mai lasam la fiert aprox 15 min. Adaugam tarhonul tocat. Verificam cu furculita daca cartofii sunt fierti si daca da, stingem focul.
- Luam un bol in care amestecam bine galbenusul de ou cu smantana, adaugam apoi ctv linguri din ciorba fierbinte si amestecam, mai adaugam ciorba pana se umple bolul apoi turnam compozitia in ciorba amestecand. Se lasa sa dea in clocot o data.
- La final adaugam apoi 2 linguri de otet.
Se poate servi cu smantana!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.