Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tocanita cu carne de porc si ciuperci

Retete si gust
Tocanita cu carne de porc si ciuperci – reteta ungureasca clasica. O tocanita de porc care se serveste cu smantana. Cum gatim carnea de porc astfel incat sa devina frageda si moale? Tocanita de porc este in sine un deliciu. Daca mai adaugam si ciuperci devine un adevarat festin gastronomic. Este un fel de tocanita cu multa boia de calitate, o tocanita scazuta.
Tocanita cu carne de porc si ciuperci
Tocanita cu carne de porc si ciuperci

Ingrediente:
  • 1 kg carne de porc
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • ½ ardei rosu
  • 40 g boia
  • sare
  • 2 linguri chimen
  • 100 g untura de porc
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

Inainte de toate curatam si spalam legumele si le taiem marunt sau le radem pe razatoare. In final ele vor forma sosul acela bun si consistent cu care amestecam galustele. Carnea de porc se taie cubulete.
Intr-o tigaie se pune untura si se prajeste usor carnea pe toate partile, la foc viu. Se adauga sarea si chimenul. Dupa ce nu mai face spume si s-a evaporat apa se adauga si legumele si se amesteca bine.
Sub capac si la foc mic se lasa la scazut, pana se evapora lichidul si continutul incepe sa sfaraie si sa se rumeneasca usor.
Atentie mare pentru ca se prinde repede!

Fierbere:

Se adauga o jumatate buna de litru de apa incat carnea sa fie complet acoperita si se lasa vreo ora la fiert. Supraveghem si amestecam din 10 in 10 minute.
Dupa ce a scazut complet se adauga boiaua. Nu imi place sa adaug boiaua de la inceput pentru ca se arde foarte repede si devine usor amara. Se mai adauga apa si se lasa sa scada inca o ora buna, chiar o ora si jumatate la foc mic, sub capac.
Tot asa, supraveghem continuu, nu cumva sa se prinda.
In final adaugam si ciupercile. Din nou punem capacul si mai lasam vreo jumatate de ora sa scada. Ciupercile vor lasa multa apa.
Verificam daca s-a fiert carnea si daca este suficient de sarat tocanita. Putem lasa mai mult sau mai putin sos.
Nu avem nevoie de faina sa il ingrosam, pentru ca ceapa si celalalte legume se dezintegreaza si formeaza un sos deosebit de consistent si de bun.

Servire:

Pentru servire se toaca marunt cateva frunze de patrunjel verde cu care se presara acesta tocanita cu carne de porc.

Se poate servi cu smantana si cu galuste.


Sa incercati si voi acesta tocanita! Este delicioasa!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!