Tocanita cu carne de porc si ciuperci – reteta ungureasca
clasica. O tocanita de porc care se serveste cu smantana. Cum gatim carnea de porc astfel incat sa devina frageda si moale? Tocanita de porc este in sine un
deliciu. Daca mai adaugam si ciuperci devine un adevarat festin
gastronomic. Este un fel de tocanita cu multa boia de calitate, o
tocanita scazuta.
Tocanita cu carne de porc si ciuperci |
- 1 kg carne de porc
- 500 g ciuperci
- 2 cepe mari
- 4-5 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 rosie
- ½ ardei rosu
- 40 g boia
- sare
- 2 linguri chimen
- 100 g untura de porc
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Inainte de toate curatam si spalam legumele si le taiem marunt sau le
radem pe razatoare. In final ele vor forma sosul acela bun si
consistent cu care amestecam galustele. Carnea de porc se
taie cubulete.Sub capac si la foc mic se lasa la scazut, pana se evapora lichidul si continutul incepe sa sfaraie si sa se rumeneasca usor.
Fierbere:
Se adauga o jumatate buna de litru de apa incat carnea sa fie complet acoperita si se lasa vreo ora la fiert. Supraveghem si amestecam din 10 in 10 minute.Tot asa, supraveghem continuu, nu cumva sa se prinda.
Nu avem nevoie de faina sa il ingrosam, pentru ca ceapa si celalalte legume se dezintegreaza si formeaza un sos deosebit de consistent si de bun.
Servire:
Pentru servire se toaca marunt cateva frunze de patrunjel verde cu care se presara acesta tocanita cu carne de porc.Se poate servi cu smantana si cu galuste.
Sa incercati si voi acesta tocanita! Este delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.