Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Perisoare in sos de smantana

Retete si gust
Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine. Asa se intampla si cu reteta de fata. Mi-a placut mult s-o pregatesc, e simpla, fara prajeli, a fost primita extrem de bine de toata familia!
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Ingrediente:

Pentru perisoare
  • 600-700 g carne tocata
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • marar
Pentru sosul de smantana
  • 50 g unt
  • o lingura cu varf faina
  • o lingurita mustar
  • 400 ml supa de carne din supa in care fierbeti perisoarele
  • 150-200 ml smantana de gatit
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare:
Pui la foc intr-o cratita la fiert 1 l de apa.
Intr-un bol amesteci bine cu mana carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, oul, sare si piper dupa gust si marar tocat.
Formezi cu mana bilute din carne rotunde pe care le pui usor in apa care fierbe la foc mic.
Le lasi sa fiarba 25-30 min.
Intre timp, intr-o tigaie cu fund gros, topesti untul.
Pui faina si omogenizezi pana obtii o pasta fina.
Scoti perisoarele din supa si strecori supa.
Incepi sa adaugi, putin cate putin, supa strecurata de la perisoare, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Incorporezi toata supa, treptat, si fierbi 5 minute, apoi adaugi perisoarele, smantana, mustarul si usturoiul pisat. Potrivesti gustul de sare si piper. Nu pune multa sare deoarece mararul accentueaza gustul sarat. Lasi la foc mic 5-10 minute, opresti focul si incorporezi marar verde, tocat.
Serviti cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!