Va spun sincer, am facut acest piept de pui in cea mai mare viteza si cu
inspiratie de moment si a iesit senzational de bun! Dar mai inainte de toate vreau sa va spun ca este numai bun
pentru cei ce tin o dieta hipocalorica, dupa cum se stie pieptul de pui
este recomandat in majoritatea regimurilor de slabire!
Piept de pui la cuptor cu rosii |
Ingrediente:
2 piepti mari de pui taiati in doua si dezosati
o rosie mare
oregano
piper
boia dulce de ardei
condimente pentru pui
3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
- Spalam pieptul de pui si il asezam soldateste intr-un vas de yenna.
Il ungem cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei de masline, apoi il asezonam cu boia dulce, piper si condimente pentru pui.
Taiem o rosie in doua apoi o feliem si punem feliile peste piept dupa care punem si restul de ulei, apoi presaram putina sare si oregano deasupra.
Bagam in cuptorul incins la 180ºC pentru circa 30-40 de minute pana se rumeneste frumos!
Atentie sa nu se usuce! Rolul rosiilor este ca pieptul sa nu se usuce . Daca este copt suficient, acesta va ramane foarte zemos.
Ca sa evitati “uscarea” lor, puteti sa acoperiti vasul cu o folie de aluminiu pentru primele 20-30 de minute, apoi il descoperiti in ultimele 10 minute ca sa se rumeneasca. - Este delicios!
Pofta buna!
La acest fel de mancare am avut ca garnitura fasole pastai cu usturoi si o salata.
Merge cu orice fel de garnitura, cartofi, orez, piure, fasole verde, legume la cuptor, etc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.