Piureul este făcut de cele mai multe ori pentru a garnisi feluri
principale. Ei bine, ce-ai zice dacă ai face o mâncărică de piure de
cartofi la cuptor? Simplu, rapid şi gustos!
Piure de cartofi la cuptor |
Mod De Preparare:
1. Se pun cartofii la fiert si apoi se paseaza si se amesteca bine cu
lapte si unt ca pentru piure. Zeama în care au fiert cartofii nu se
aruncă.
2. Ardeii se taie cuburi, baconul se taie marunt, iar brânza se trece prin razatoare.
3. Piureul se amesteca cu ardeii si baconul si se adauga puţină zeama, daca amestecul este foarte uscat.
4. Se pune într-un vas de cuptor, se niveleaza si se presara cu
cascaval. Se da 10 minute la cuptor pâna ce cascavalul se topeste si
devine frumos auriu.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 150 ml lapte
- 200 g bacon
- 250 g telemea
- 2 ardei graşi
- 1 kg cartofi
- 2 linguri caşcaval ras
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.