Șnițele din piept de pui cu garnitura de cartofi natur, Nu am mai facut
de mult șnițele dar trebuie sa recunosca ca imi era dor, cateodata
merita sa iti faci de cap cu ce ai pofta. Toata familia a fost multumita
de pranzul pregatit chiar daca am gatit ceva prajit.
Snitele din muschiulet de piept de pui |
Ingrediente:
700 g muschiulet din piept de pui | |
4 buc oua | |
6 linguri pesmet alb | |
5 linguri faina | |
sare aromata cu ierburi | |
sare, piper | |
300 ml ulei pentru prajit | |
Cartofi natur
| |
700 g cartofi roz | |
sare si piper negru | |
75 g Unt | |
3 linguri ulei masline | |
5 firepatrunjel verde
Mod de preparare:
1. Am
folosit muschiulet din piept de pui, asa ca numai l-am curatat putin si
am batut usor cu ciocanul de snitele. Am condimentat cu sare si piper
dupa gustul meu, am adaugat putina sare aromata cu ierburi si
am lasat 10 minute sa isi traga condimente.
2. Pe
o farfurie mare am pus faina intr-o parte, iar pe partea cealaltă am
pus pesmetul intinse ambele frumos sa pot trece snitelele prin ele. Am pus ulei intr-o tigaie si l-am
infierbantat cat am crezut sa nu iasa fum din el. Am spart repede ouale
si le-am batut bine cu telul si cu putina sare. Am trecut fiecare
bucatica de carne prin faina, am scuturat de excesul de faina si le-am
scufundat bine in ou. Fara sa fac exces pentru ca oricum nu se prinde
mai mult de cat se poate am trecut fiecare bucat prin pesmet apoi le-am
prajit si pe o parte si pe alta 4-5 minute pana devin usor aurii.
3. Am
pus pe o farfurie doua randuri de servetele sa isi traga excesul de
ulei si am scos snitelele apoi iar am tamponat pe deasupra cu hartie. Am
repetat pana am terminat de prajit si am setrvit cu cartofi natur si
patrunjel verde.
Cartofi natur
Cartofii
se curata, se spala si se taie cuburi. Intr-o cratita puneti apa si
adaugati cartofii cu un praf de sare, dati drumul la foc si fierbeti
pana se inmoaie. Scurgeti apoi de apa si in cratita respectiva adaugati
untul topit cu lingura pe deasupra si ulei de masline. Condimentati cu
putin piper si presarati pe deasupra patrunjel verde tocat. Serviti cu castraveti cu smantana. Sa aveti pofta buna.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.