Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata
din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne
de rata.
Ostropel de rata |
Ingrediente:
- o rata mijlocie,
- o lingura de untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
1. Se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se
inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune
fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime.
2. Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.
3. Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.
4. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.
5. Cand este aproape gata, se adauga otetul.
6. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
Mod de servire:
Ostropelul de rata se serveste cu piure de cartofi. La fel se face si ostropelul de fazan, curcan, gasca, gaina sau de orice fel de pasare salbatica sau nu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.