Papricas de vitel cu galuste de faina. O reteta ardeleneasca de
mancare cu sos rosu, o tocana de vita (papricas) gustoasa si aromata.
Bucatele fragede de carne si sos delicios, usor picant, insotite de
galuste (nokedli).
Papricas cu galuste si carne de vita |
Ingrediente:
2 linguri bulion
sos chili
2-3 cepe
1 capatana usturoi
carne de vita
condimente
patrunjel
Galuste:
2 oua
un praf de sare
2-3 linguri de faina
Mod de preparare:
- Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei.
Usturoiul tocat si el marunt se pune peste ceapa.
Cand usturoiul si ceapa sunt calite se aduga bucatele de carne. - Si se stinge cu un pahar de apa, se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 20-25 minute, pana fierbe carnea.
Intre timp preparam galustele
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare si cu faina.
Trebuie sa iasa o compozitie putin mai groasa ca smantana. - Cand carnea este aproape fiarta se ia din compozitia de galuste cu o lingura si se pun galustele.
Se vor umfla imediat.
Se ia din zeama in care fierbe papricasul cateva linguri care se amesteca cu bulionul si sos de chili dupa gust. - Apoi se pune peste papricasul care este aproape fiert, se pune piper si se mai lasa 5 minute.
La sfarsit se pune patrunjel tocat si se stinge focul.
Si gata papricasul.
Servim cu piure de cartofi si castraveti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.