Cartofi rumeni si crocanti, dar nu vreau sa fie prajiti, apelez la
aceasta varianta: cartofi la cuptor. Iar pentru a-i face cu adevarat
irezistibili, le mai pregatesc ceva sosuri, de regula de branza cu marar
si de smantana cu usturoi. Iar combinatia este atat de buna incat,
zau!, ca nu mai simt nevoia vreunei fripturi alaturi.
Cartofi la cuptor cu sos de branza si sos de smantana cu usturoi |
Ingrediente:
– cartofi 1,6 kg
– branza de vaci 100 g
– branza telemea 100 g
– iaurt 250 g
– smantana 150 g
– usturoi 2-3 catei
– ulei de masline 4 linguri
– marar uscat 1 lingurita
– sare, piper
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati cartofii curatati felii mari. Puneti cartofii la fiert si, din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, lasati-i circa 5 minute - cartofii trebuie sa fie patrunsi, dar nu sa fie sfaramiciosi. Intre timp, pregatiti sosurile. Pentru sosul de smantana cu usturoi: amestecati cele 150 g smantana cu 150 g iaurt, usturoiul trecut prin presa si un pic de sare. Omogenizati bine si pastrati la rece. Pentru sosul de branza cu marar: amestecati cele 100 g branza de vaci cu telemeaua rasa si iaurtul ramas. Omogenizati, potriviti de sare, puneti un pic de piper si mararul maruntit.
Cand cartofii au fiert, scurgeti-i bine de apa si puneti-i intr-o tava. Turnati uleiul, puneti un pic de piper si amestecati usor, astfel incat cartofii sa fie uniform “imbaiati” in ulei. Bagati tava in cuptorul incins si lasati 30-35 de minute, pana cand cartofii se rumenesc un pic. Aveti grija sa-i intoarceti macar o data, cu o spatula. Spre finalul timpului, daca ii doriti si mai rumeniti, puteti sa-i puneti 10 minute la grill. Puneti sosul de branza cu marar intr-un bol.
Procedati la fel cu sosul de smantana cu usturoi. Puneti si cartofii. Amestecati.
Serviti imediat, alaturi de cele doua sosuri si cartofii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.