Pentru aceasta reteta am folosit galbiori,
dar puteti folosi orice fel de cipuerci. Cele de padure sunt insa mult
mai aromate decat cele de cultura.
Bureti in sos de smantana cu galuste |
ingrediente:
250 g galbiori
2 oua
300 g faina
o ceapa mare
250 l smantana lichida
sare
piper
patrunjel tocat
Pentru
inceput am tocat o ceapa mare de tot si am calit-o un ulei, am adaugat
buretii pe care ii spal, taiati in bucati mari.
Galustele se fac simplu prin amestecul celor doua oua, putina sare si in functie de cantitatea pe care o dorim se mai poate pune putina apa, ulei sau lapte. Cand are consistenta unui aluat moale se formeaza galustele si se pun in apa sarata care clocoteste.
Cand lichidul de pe ciuperci s-a evaporat am aruncat peste galustele, cu smantana lichida, sare, piper si patrunjel tocat si am lasat la foc mic vreo cinci minute sa se patrunde pe unele cu altele.
Se poate presara deasupra parmezan si patrunjel.
Galustele se fac simplu prin amestecul celor doua oua, putina sare si in functie de cantitatea pe care o dorim se mai poate pune putina apa, ulei sau lapte. Cand are consistenta unui aluat moale se formeaza galustele si se pun in apa sarata care clocoteste.
Cand lichidul de pe ciuperci s-a evaporat am aruncat peste galustele, cu smantana lichida, sare, piper si patrunjel tocat si am lasat la foc mic vreo cinci minute sa se patrunde pe unele cu altele.
Se poate presara deasupra parmezan si patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.