Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Baked Alaska

Retete si gust
Baked Alaska este una dintre acele prajituri care este spectaculoasa in primul rand prin aspect, in al doilea rand, cand infigi fara mila lingurita in ea, ramai surprinsa ca dupa stratul de bezea crocanta gasesti sorbet!
Baked Alaska
Baked Alaska
Ingrediente:
– 6 oua
– 180g zahar
– miezul de la un baton de vanilie
– 200g faina
– ½ lingurita praf de copt
– o cutie sorbet de 1000 ml
– 6 albusuri
– 250g zahar tos 

Mod de preparare: Incingem cuptorul la 180°C. Intr-un bol mare, batem bine ouale cu zaharul si miezul de la batonul de vanilie, cu mixerul la viteaza mare, 7-8 minute sau pana ouale sunt albe si spumoase. Punem si faina, cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula. Intindem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam folosind o spatula. Dam tava la cuptor si coacem la foc iute 10-12 minute sau pana trece testul scobitorii.



Cand blatul e gata si l-am testat si cu scobitoarea, il rasturnam pe o planseta si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi, cu un cerc sau un pahar cu diametrul de cca 6-7cm, taiem cercuri din blat, pe care le asezam intr-o tava si le dam la congelator 1-2 ore. Urmeaza apoi sa punem pe fiecare cerc de blat un glob generos de sorbet, apoi dam din nou tava la congelator, 1-2 ore sau pana sorbetul e foarte bine inghetat pe blat.




Intre timp pregatim bezeaua, pentru care separam 6 albusuri, cu mare grija, sa nu scapam niciun pic de galbenus. Altfel, bezeaua nu se mai bate cum trebuie. Batem albusurile cu un praf de sare, 2-3 minute cu mixerul la viteza mare, apoi, pe masura ce se leaga, incepem sa adaugam zaharul, amestecand in continuu cu mixerul, 10-12 minute sau pana avem o bezea foarte tare si lucioasa, in care nu se mai simt cristalele de zahar.

Punem apoi bezeaua intr-un pos si acoperim cu bezea fiecare prajitura, astfel incat sorbetul sa fie inchis etans, acolo sub bezea Acum intra in actiune arzatorul, cu care gratinam frumos bezeaua, cat de artistic putem noi!



Sper mult sa va placa, sa o incercati pentru masa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!