Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cabana

Retete si gust
Cu siguranta ati auzit de prajitura cabana, si probabil majoritatea ati si incercat-o. Daca nu ati facut-o pana acum va spun eu ca trebuie facuta, este prea buna pentru a fi ratata.
Prajitura cabana
Prajitura cabana

INGREDIENTE:


Foi
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • cca 500 gr faina
Crema de vanilie
  • 10 galbenusuri
  • 3 cani lapte
  • 6 linguri amidon
  • 10 linguri zahar
  • 400 gr unt
  • 1 pastaie vanilie
Crema de ciocolata
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata neagra
Glazura
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 60 ml smantana pentru frisca

    MOD DE PREPARARE:

    Pentru foi punem zaharul cu mierea, laptele si untura intr-un vas pe foc mic. Lasam pe foc pana se topesc toate, apoi adaugam ouale si amestecam energic ca sa nu obtinem omleta. Lasam la racit.

    Cernem faina iar in mijloc punem amestecul racit si sarea. Framantam un aluat moale dar nelipicios pe care il impartim in 3 parti egale. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

    Ungem dosul tavii cu putin ulei si intindem o foaie de dimensiunea acesteia, apoi o transferam pe dosul tavii. Coacem foaia pana vedem ca se rumeneste usor la suprafata - aproximativ 15 minute - apoi scoatem tava din cuptor si o taiem in 3 parti egale.

    Atentie, sa nu lasati foaia prea mult in cuptor, pentru ca o sa fie prea coapta si se va sfarama mai usor. Procedam la fel si cu urmatoarea foaie. In ultima parte adaugam o lingura de cacao, iar dupa coacere vom taia foaia in 6 parti egale. Lasam foile deoparte la racit.

    Smantana pentru frisca o incalzim usor, iar cand este fierbinte, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Dam la congelator pana preparam crema de vanilie.

    Laptele il incalzim la foc mic impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata pe jumatate. Galbenusurile le frecam cu amidonul. Cand laptele este fierbinte adaugam 2-3 linguri de lapte peste ele si amestecam bine. Turnam si restul de lapte apoi punem compozitia pe foc mediu. Amestecam pana cand incepe sa se ingroase - sa devina ca o budinca. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Scoatem crema de ciocolata din congelator si o mixam bine pana cand devine spumoasa si isi deschide considerabil culoarea. Cand crema de vanilie s-a racit, adaugam in ea - treptat - cate un cubulet din untul moale si mixam pana la omogenizare.

    Incepem asamblarea. Punem o bucata din prima foaie pe un platou, ungem din abundenta cu crema de vanilie. Punem o bucata din foaia cu cacao - din cele mai mici - si peste ea punem crema de ciocolata, la care incercam sa-i dam forma tringhiulara. Peste crema de ciocolata asezam alte doua foi cu cacao, astfel incat sa formeze un triunghi cu foaia de la baza. Acoperim acest triunghi cu crema de vanilie din abundenta, apoi inchidem acoperisul cu inca 2 foi -din cele mai mari. Apasam bine. Procedam la fel si cu foile ramase.

    Pentru glazura topim ciocolata in frisca fierbinte, apoi acoperim prajitura. Lasam la rece pana a doua zi,cand se va putea taia mai bine deoarece se inmoaie foile de la crema.

    Tin sa precizez ca iese o cantitate mare de prajitura din ingredientele enumerate, practic ies doua cabane. Se pot injumatati cantitatile pentru o portie mai normala.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!