„Sarmalele leneșe” este rețeta care păstrează aroma verzei în
compoziția acestora. De asemenea, nu mai este nevoie să fie mâncate cu
smântână, deoarece ele se gătesc în sos de tomate și smântână,
ingrediente care le fac irezistibile chiar și pentru cei mai pretențioși
dintre noi.
Sarmalele "leneșe” |
Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocată
- 100 de grame orez
- 2 ouă
- jumătate de varză mică
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 linguri de pastă de tomate
- 5-6 linguri de smântână
- condimente după preferințe
- verdeață
Mod de preparare:
- Dați morcovul prin răzătoarea mică și tăiați varza mărunt. În acest timp, puneți orezul la fiert. După ce fierbe orezul, amestecați morcovul, varza, orezul, carnea, ceapă tocată mărunt și ouăle într-un bol.
- Asezonați cu condimentele preferate și amestecați compoziția bine.
- Amestecați smântâna cu pasta de tomate până când compoziția se omogenizează. Puteți pune sare și condimente, după gust.
- Modelați chifteluțele la dimensiunile care vă convin, iar după ce ați făcut acest lucru, puneți-le într-o tavă termorezistentă. Turnați deasupra sosul obținut din pasta de tomate și smântână și bagați tava la cuptor.
- Atenție! Sărmăluțele nu trebuie să fie coapte mai mult de 30 de minute, deoarece pot deveni prea uscate. După ce le scoateți din cuptor, puneți deasupra verdeață, după gust. Pentru un plus de savoare, puteți să prăjiți 5 minute sarmalele înainte de a le băga la cuptor.
Acum, că ai aflat de ce se numesc „sarmale leneșe”, suntem siguri că nu vei rezista tentației de a le încerca măcar o dată. Află că nu vei fi dezamăgită! Această rețetă este apreciată de toată lumea și merge perfect la o masa. Modul nonconformist de preparare sigur îți va surprinde invitații într-un mod plăcut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.