Va propun aceasta placinta deosebit de
gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la
ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si
usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc
ciupercile, le va placea mult aceasta placinta!
Placinta cu ciuperci si aluat de casa |
Aluat:
400 gr faina
5 linguri de apa
1 ou
100 gr smantana
100 gr unt/ margarina
1/2 lingurita sare
Umplutura:
1 kg ciuperci
1 legatura mica de marar
250 gr telemea
3 oua
sare si piper dupa gust
Pentru uns:
1 ou
100 ml smantana
Mod de preparare:
- Aluatul: se face deosebit de usor.
Punem toate componentele lichide si untul, intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale, mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.
Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel: fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.
Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.
Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.
Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.
Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.