Bine ati revenit in Retete si gust. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura cu mascarpone, cafea si ciocolata. Descopera pe www.retetesigust.blogspot.com, retete simple si delicioase pentru momentele dulci cu cei dragi.
Prajitura cu mascarpone, cafea si ciocolata |
Ingrediente:
-140 grade zahar;
-100 grame nuci macinate;
-200 grame unt moale;
-4 oua;
-150 grame ciocolata neagra.
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
-400 mililitri frisca;
Pentru mousse-ul de cafea cu mascarpone:
-100 grame ciocolata alba maruntita;
-3 linguri cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte;
-280 grame frisca;
-280 grame branza mascarpone.
Pentru glazura ganache de cafea si ciocolata:
-200 grame smantana pentru frisca;
-200 grame ciocolata neagra maruntita;
-1 lingura cafea solubila.
Mod de preparare:
Prepararea blatului cu ciocolata si nuci:
1. Zaharul si untul se amesteca, apoi se pun ouale.
2. Doar se amesteca.
3. In cuptorul cu microunde pun sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa un pic la racorit, urmand sa o adaugam peste crema de unt.
4. Se pun nucile si se amesteca bine.
5. Luam o forma pe care o ungem cu unt, apoi punem compozitia si o bagam la cuptor pentru jumatate de ora la temperatura de 180 grade.
6. El trebuie sa fie un blat tare, insa nu uscat. Prepararea mousse-ului de ciocolata cu lapte:
7. Se pune la fiert 300 mililitri frisca pana ajunge in punctul de fierbere, apoi o tunam peste ciocolata.
8. Se asteapta putin, apoi se amesteca si se lasa la racit.
9. Frisca care a ramas se bate, apoi se toarna crema de ciocolata.
10. Aceasta crema se pune peste blatul pe care l-am pregatit anterior, urmand sa il bagam la frigider.
Prepararea mousse-ului de mascarpone si cafea.
11. Frisca se pune la fiert pana in punctul de fierbere, apoi se pune peste ciocolata.
12. Se lasa putin, apoi se amesteca si se lasa la racit pentru 60 de minute.
13. Crema de mascarpone se bate cu mascarponele si cafea, apoi se baga la rece pentru 60 de minute.
14. Dupa aceasta, se mixeaza un pic.
15. Crema aceasta se toarna peste cea de ciocolata si se baga la frigider.
Prepararea glazurii:
16. Ceafeaua solubila si smantana pentru frisca se combina si se pune la fiert pana ajunge in punctul de fierbere.
17. Aceasta compozitie se toarna peste ciocolata, urmand sa lasam asa pentru cateva secunde, apoi se amesteca fara sa scoatem ustensila din crema, apoi se pune deaspura prajiturii si se baga la rece pentru cateva ore.
18. Se taie dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.