Prajitura delicioasa si usoare. Iti prezentam azi cea mai buna prajitura de la Retete si gust. si am selectat 1 reteta. Daca vrei sa pregatesti cea mai buna prajitura cu ciocolata, ai gasit ce trebuie. Prajitura Brigadeiro este o prajitura cu totul la
superlativ. Prajitura delicioasa cu blat ciocolata si crema fina cu cacao si lapte condensat.
Prajitura Brigadeiro |
Blat:
- 300 g faina
- 400 g zahar
- 100 g cacao neagra
- 4 buc oua
- 200 ml lapte
- 200 ml cafea
- 120 ml ulei
- 15 ml zeama de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 praf sare
Crema:
- 500 ml frisca lichida indulcita
- 1 cutie lapte condensat
- 100 g cacao neagra
- 1 lingurita extract de vanilie
Decor:
- bombonele ornament de ciocolata
Mod de preparare:
- Pregatim tava in care vom coace blatul si o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 180 C.
- Amestecam faina cu cacaua,praful de copt,bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Punem ouale intr-un vas mai incapator si le batem cu un tel.Adaugam o lingurita de extract de vanilie si zaharul si amestecam.
- Adaugam zeama de lamaie,uleiul,laptele si cafeaua. De mentionat la cafea este faptul ca am pus 2 lingurite rase de cafea dar fara zahar,puteti sa puneti cafea mai multa sau mai putina in functie de taria dorita. Pentru cei care nu vor sa foloseasca cafea din varii motive,pot sa o inlocuiasca cu cappuccino, ciocolata calda sau nesquick.
- Adaugam amestecul de ingrediente uscate si amestecam foarte bine asigurandu-ne ca nu avem cocoloase.
- Compozitia pentru blat este gata si o punem in tava pregatita in prealabil.Bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 35 de minute.
Dupa
ce scoatem blatul din cuptor il vom lasa sa se raceasca in tava. In
momentul in care s-a racit il intoarcem cu baza in sus si indepartam
hartia de copt dupa care il taiem pe din doua. Acum ca am pregatit blatul
nu ne ramane decat sa ne ocupam de crema.
Crema:
Punem laptele condensat in vasul mixerului impreuna cu o lingurita de extract de vanilie si cacaua neagra. Mixam totul pentru un minut. Adaugam frisca lichida( timp in care mixam continuu. Acum ca avem si crema gata putem sa trecem la asamblarea prajiturii.In cazul in care crema este putin mai subtire puteti sa o bagati la frigider pentru o jumatate de ora inainte de a trece la asamblare.Asamblare:
- Punem jumatate din cantitatea de crema si o distribuim pe toata suprafata blatului dupa care acoperim cu blatul capac. Punem crema ramasa si o distribuim si nivelam.
- O decoram cu bombonele ornament de ciocolata dupa care punem prajitura Brigadeiro la frigider pentru 2 ore dupa care se poate taia si servi.Pofta buna la Prajitura Brigadeiro!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.