Trebuie sa o savurati impreuna cu familia. Nu am cuvinte sa descriu gustul mancarii de burta cu fasole boabe.
Reteta este simpla, haideti sa vedem cum se prepara aceasta mancare de burta cu fasole.
Burta cu fasole boabe |
Ingrediente:
- 800 g burta prefiarta
- 1 conserva fasole boabe
- 500 ml suc de rosii
- 100 g cuburi slanina
- 150 ml supa vegetala
- 1 ceapa mare alba
- 2 morcovi medii
- 1 tulpina de telina
- 2 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Taiem burta in fasii potrivite, nu foarte subtiri, scurgem boabele de fasole, le spalam sub un jet de apa rece si le lasam la scurs.
- Tocam ceapa si usturoiul, nu foarte marunt, taiem in cubulete potrivite morcovii si telina.
- Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incalzit adaugam cubuletele de slanina. Cand grasimea devine translucida, adaugam morcovii, telina, ceapa si ustuoiul si le sotam, pe foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie.
- Adaugam burta si amestecam, tot pe foc mic, inca 2-3 minute.
- Adaugam sucul de rosii, supa vegetala, sare si piper dupa gust si frunzele de dafin si acoperim cratita cu capac.
- Lasam mancarea de burta sa fiarba 30 de minute, pe foc mic spre mediu, apoi ridicam capacul si adaugam fasolea boabe, bine scursa.
- Amestecam cu grija si o fierbem inca cca 25-30 de minute.
- Servim mancarica de burta cu fasole boabe, calda. Este delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.