Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Orez taranesc cu carne

Retete si gust
Acum, ca vara s-a instalat aproape pe deplin, este timpul sa adoptam o mancarure usoara.  De aceea, am facut cea mai gustoasa mancarure, insa pline de savoare, deloc banale, promitem.
Orez taranesc cu carne

Orez taranesc cu carne

Ingrediente:

  • (4-6 porții)
  • aproximativ 0,8 kg carne de porc
  • 1 ½ cană orez
  • 1/2 ardei gras
  • 1 morcov
  • ¼ rădăcină țelină
  • 2 cepe mari
  • 5- 6 roșii
  • 3- 4 linguri ulei
  • 5- 6 grăunți de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3 căni supă legume
  • sare
  • piper

    Mod de preparare:

    -Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință.

    -Se curăță, se spală legumele, respectiv, ardeiul gras, morcovul, țelina, cepele, se taie julien, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

    -Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi mai mici.

    -Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în sferturi.

    -Se spală orezul în 2 sau 3 ape.

    -Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne și se prăjesc puțin, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc un pic.

    -Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas.

    -În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească și devine ușor aurie. Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit.

    -Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă ardeiul, morcovul, țelina tăiate, sarea, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și aceste legume se înmoaie foarte puțin.

    -Peste legume se pune orezul spălat și scurs bine de apă, se amestecă, lăsându-se și el puțin să se călească până absoarbe tot lichidul din cratiță.

    -La sfârșit, se pune peste orez supa fierbinte, se omogenizează, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, iar după 2-3 clocote se adaugă roșiile și graunții de usturoi. Se lasă să fiarbă apoi acoperit cu capacul, la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când orezul este aproape fiert și a absorbit aproape tot lichidul.

    -Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, după care se omogenizează orezul.

    -În această etapă, se pun în orez bucățile de carne prăjite puțin, care au fost puse de o parte și se bagă cratița în cuptorul preîncălzit la 180 grd. C. Dacă nu ați pregătit totul până acum într-o cratiță largă, care să poată fi introdusă în cuptor, se golește întreg conținutul cratiței într-o tavă mai înaltă, peste bucățile de carne care s-au așezat pe fundul tăvii.

    -Orezul se lasă în cuptor cca 30-40 minute, sau, până când orezul este fiert și se rumenește frumos deasupra.

    -Când orezul este gata, se scoate din cuptor.

    -Se servește cald.

    Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!