Acum, ca vara s-a instalat aproape pe deplin, este timpul sa adoptam o mancarure usoara. De aceea, am facut cea mai gustoasa mancarure, insa pline de savoare, deloc banale, promitem.
Orez taranesc cu carne |
Ingrediente:
- (4-6 porții)
- aproximativ 0,8 kg carne de porc
- 1 ½ cană orez
- 1/2 ardei gras
- 1 morcov
- ¼ rădăcină țelină
- 2 cepe mari
- 5- 6 roșii
- 3- 4 linguri ulei
- 5- 6 grăunți de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 căni supă legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
-Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință.
-Se curăță, se spală legumele, respectiv, ardeiul gras, morcovul, țelina, cepele, se taie julien, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi mai mici.
-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în sferturi.
-Se spală orezul în 2 sau 3 ape.
-Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne și se prăjesc puțin, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc un pic.
-Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas.
-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească și devine ușor aurie. Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit.
-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă ardeiul, morcovul, țelina tăiate, sarea, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și aceste legume se înmoaie foarte puțin.
-Peste legume se pune orezul spălat și scurs bine de apă, se amestecă, lăsându-se și el puțin să se călească până absoarbe tot lichidul din cratiță.
-La sfârșit, se pune peste orez supa fierbinte, se omogenizează, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, iar după 2-3 clocote se adaugă roșiile și graunții de usturoi. Se lasă să fiarbă apoi acoperit cu capacul, la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când orezul este aproape fiert și a absorbit aproape tot lichidul.
-Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, după care se omogenizează orezul.
-În această etapă, se pun în orez bucățile de carne prăjite puțin, care au fost puse de o parte și se bagă cratița în cuptorul preîncălzit la 180 grd. C. Dacă nu ați pregătit totul până acum într-o cratiță largă, care să poată fi introdusă în cuptor, se golește întreg conținutul cratiței într-o tavă mai înaltă, peste bucățile de carne care s-au așezat pe fundul tăvii.
-Orezul se lasă în cuptor cca 30-40 minute, sau, până când orezul este fiert și se rumenește frumos deasupra.
-Când orezul este gata, se scoate din cuptor.
-Se servește cald.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.