Mamaliga cu ciuperci la cuptor este un preparat foarte gustos, ideal pentru cei care vor un fel de mancare consistent, fara carne.
Mamaliga cu ciuperci la cuptor |
1 1/2 lingurite sare
1 1/2 cani malai
3 linguri ulei de masline
3/4 lingurita salvie uscata
7 linguri parmezan ras
2 linguri unt
700 gr ciuperci, maruntite
1/4 lingurita piper negru macinat
1 1/2 cani branza, rasa.
1 1/2 cani malai
3 linguri ulei de masline
3/4 lingurita salvie uscata
7 linguri parmezan ras
2 linguri unt
700 gr ciuperci, maruntite
1/4 lingurita piper negru macinat
1 1/2 cani branza, rasa.
Mod de preparare:
Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare. Adauga malaiul, apoi 1
lingura ulei si 1/4 lingurita salvie. Da focul mic si fierbe 20 de
minute, amestecand, pana cand mamaliga se intareste. Adauga 3 linguri parmezan.Pune 1 lingura unt si 1 lingura ulei in tigaie la foc iute. Adauga jumatate din cantitatea de ciuperci, 1/4 lingurita sare si tot atat de salvie, 1/8 lingurita piper. Soteaza 5 minute. Repeta cu restul ingredientelor. Unge o tigaie cu unt, toarna jumatate de mamaliga si intinde intr-un strat. Adauga jumatate din ciuperci, jumatate de branza si 2 linguri parmezan. Repeta cu mamaliga, ciupercile si branzeturile. Da la cuptor 15 minute la 195 grade Celsius.
Se serveste cu salata verde si un pahar de vin rosu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.