Un preparat
tradițional, mai puțin cunoscut decât bulzul de la stână, dar la fel de
delicios și special, cunoscut în toatele casele. O rețetă
fantastică. Se spune că nu este gospodărie în Bucovina, care să nu fi făcut duminica
o astfel de mâncare. Preparare se face pe etape și începe cu mămăliga.
Galuste de mamaliga cu ciuperci |
Ingrediente:
300 g malai;
150 g unt;
80 g cascaval;
30 g telemea rasa;
1 ceapa mare;
350 g ciuperci ;
50 ml vin alb;
50 ml lapte;
sucul de la 1/2 lamaie;
2 galbenusuri;
70 g miez de paine;
1/4 lingurita cimbru uscat;
ulei pentru calit galustele;
sare, piper.
Mod de preparare:
1. Ceapa o curatim si o spalam.Topim 100 g unt si calim ceapa tocata marunt.
2. Taiem ciupercile felii si le calim impreuna cu ceapa. Condimentam
cu sare, piper si cimbru, apoi stingem cu vin si suc de lamaie. Lasam la
foc mic pana se evapora lichidul, apoi le luam de pe foc.
3. Punem branzeturile rase peste ciuperci si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
4. Facem o mamaliga de consistenta mai tare, in care incorporam 50 g
unt. Luam bucatele de mamaliga cu ajutorul unei linguri si facem o mica
adincitura in ele, apoi le umplem cu ciupercile calite. Acoperim cu
mamaliga si le modelam in maini sub forma de bile.
5.Tavalim galustele de mamaliga in miezul de paine muiat in lapte si
amestecat cu 2 galbenusuri batute, apoi le calim in ulei incins foarte
bine.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.