Ficat de porc cu sos
Ficatul de porc prajit poate fi uneori tare si inecacios iar acest lucru
ne determina sa fim destul de reticenti atunci cand vine vorba de
prepararea lui. Insa putem elimina in mare parte acest neajuns tinand
ficatul de porc in lapte.
|
Ficat de porc cu sos
|
300 g ficat de porc
- un pahar lapte
- 4 linguri pasta de tomate
- o lingura faina
- o lingurita cimbru
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei, sare si piper
Mod de preparare:
Taiem ficatul de porc in suvite de marimea si
grosimea dorita. Punem bucatile de ficat intr-un vas, adaugam laptele si
lasam ficatul sa stea in lapte minim 30 de minute. Punem cateva linguri
de ulei la incins in tigaie si adaugam bucatile de ficat.
Prajim ficatul pe ambele parti circa cinci minute,
pana cand isi schimba putin culoarea, apoi il scotem din tigaie. Taiem
ceapa si o punem la calit in uleiul in care am prajit ficatul, iar in
momentul in care ceapa incepe sa se inmoaie adaugam o lingura de faina
si amestecam bine pentru a nu ni se forma cocoloase in sos. Apoi peste
"sosul" de ceapa si faina punem bucatile prajite de ficat de porc si
doua-trei linguri de apa, in functie de cat de gros ne dorim sa fie
sosul.
Tinem ficatul de porc la foc inca cinci-zece
minute, apoi adaugam patru linguri cu pasta de tomate, cu
putina vin. Mai lasam apoi ficatul de porc cu sos sa fiarba zece minute,
iar cand este gata adaugam o lingurita cu cimbru
si usturoiul taiat feliute. Dupa ce luam tigaia de pe foc, o
acoperim cu un capac si o tinem asa vreme de cateva minute pentru a-si
lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.
Spor la gatit si va astept sa reveniti
!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.