Daca iti plac cartofii si nu concepi sa treaca o saptamana fara sa te
bucuri de gustul lor, iti propunem o reteta delicioasa de cartofi. Se prepara usor si sunt atat de buni incat nu te vei mai
satura de ei. Daca ai pofta de ceva bun, incearca aceasta reteta delicioasa de cartofi.
Cartofi cu smantana si parmezan |
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 170g kaiser
- 1 ceapa mica
- 300 ml smantana pentru gatit
- 150 g de parmezan
- 2 oua
- ½ lingurita nucsoara
- sare
- piper
- patrunjel tocat
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava potrivita ca dimensiuni cu unt.
Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa fiarba pana cand sunt
aproape gata. Strecoara-i, clateste-i cu apa rece si curata-i de coaja.
Taie-i apoi felii sau cubulete, dupa preferinte.
Intr-un bol incapator amesteca smantana cu ouale si parmezanul.
Amesteca totul foarte bine, apoi adauga nucsoara, si asezoneaza dupa
gust cu sare si piper.Taie ceapa julienne si pune-o la calit in untul ramas. Cand devin usor sticloasa adauga kaiserul taiat bucatele si lasa totul la calit pana cand carnea incepe sa se prajeasca. Adauga si cartofii peste acest amestec si continua sa gatesti totul timp de inca un minut, apoi stinge focul.
Lasa-i sa se raceasca putin, apoi adauga amestecul de smantana cu ou si parmezan peste acestia si amesteca-i usor. Pune compozitia in tava si da totul la cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand se rumenesc la suprafata.
Cand sunt gata, presara patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
Serveste cartofii calzi, alaturi de o salata de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.