Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu crema de cacao si rom

Retete si gust
Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reusit. Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite.
Prajitura cu crema de cacao si rom
Prajitura cu crema de cacao si rom
INGREDIENTE:
  • Foi:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte 
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie 
  • 30 linguri de faina
  • un strop de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  •  8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  •  250 g margarina 

    MOD DE PREPARARE:

    Foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza o crema. Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei.

    Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade cateva minute.

    Crema: Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina, zahar si amestecam cu un tel. Adaugam apoi si restul de lapte. Punem compozitia pe foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa.

    Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina, amestecand pana se incorporeaza.

    Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom.

    Asamblare: Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra.

    Dam prajitura la rece si a doua zi o portionam.

    Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata!

    Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!