Oricine poate
transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un
desert reusit. Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite.
Prajitura cu crema de cacao si rom |
- Foi:
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 2 oua
- 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
- 30 linguri de faina
- un strop de sare
- Crema:
- 500 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 250 g margarina
MOD DE PREPARARE:
Foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza o crema. Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei.
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade cateva minute.
Crema: Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina, zahar si amestecam cu un tel. Adaugam apoi si restul de lapte. Punem compozitia pe foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa.
Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina, amestecand pana se incorporeaza.
Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom.
Asamblare: Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra.
Dam prajitura la rece si a doua zi o portionam.
Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.