Unii dintre noi se sperie când vine vorba de noutate în
bucătărie, ceea ce nu-i grav, mai ales dacă avem aproape o sursă de
încredere care să confirme o tehnică s
Pui gatit fara grij |
Ingrediente:
un pui de 4-500 gr, morcovi rondele, ceapă tăiată în bucăți mari, roșii
cherry, o lingură de ulei, 100 de mililitri de vin alb, câteva rămurele
de cimbru.
Mod de preparare: Peste toate acestea așez un pui de 450-600 de grame sau doi,Condimentez puiul cu sare grunjoasă și piper în interior și exterior, unde pun și un cubuleț de unt.
Iau o bucată de hârtie de copt pe care o șifonez, apoi o așez direct peste pui pentru a împiedica evaporarea. Așez un capac peste vas și-l pun în cuptorul încălzit la 150 de grade Celsius. După 45 de minute iau capacul și foaia de copt, stropesc pasărea cu zeama în care stă și măresc temperatura la 180 de grade Celsius.
Mai țin vasul în cuptor 10-15 minute, cât să se rumenească frumos puiul. Carnea iese de fiecare dată zemoasă și gustoasă, crusta crocantă și întinsă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.