Costite de porc
Mai este putin pana la 1 mai, iar gratarul nu trebuie sa lipeseasca din
meniul tau. Iata o reteta simpla, dar delicioasa de costite de porc la
gratar, pe care este musai sa le prepari in aceasta zi.
|
Costite de porc |
Ingrediente:
-
500g costite de porc
-
3 catei de usturoi
-
5 grame zahar
-
1 lingurita paprika dulce
-
1/2 lingurita pudra de chili
-
100g zahar brun
-
100 ml otet balsamic
-
100g ketchup
-
50g sos de chili
-
50g sos Worcestershire
-
10ml suc de lamaie
-
1 ceapa mica tocata marunt
-
10g pudra de mustar
-
sare
-
piper
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprika, pudra de chili si usturoiul pisat foarte marunt. Asezoneaza costitele de porc cu sare si piper si apoi adauga amestecul
de condimente. Maseaza-le foarte bine pentru a se intinde uniform. Pune
costitele intr-un castron bine acorperit si lasa-le peste noapte la
rece.A doua zi, amesteca intr-un bol zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul
de chili, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, ceapa si mustarul. Pune
acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora. Dupa ce a fiert
lasa-l sa se raceasca, apoi paseaza-l la blender. Incinge gratarul. Asaza costitele si unge-le cu cateva linguri din
sosul preparat anterior. Intoarce-le de pe-o parte pe alta continuand sa
le ungi cu sosul preparat. Rumeste bine costitele, pana cand sunt bine
patrunse.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.