Cartofi prajiti cu sos de rosii. O garnitură
ieftină, ușoară și rapidă. O masă de sine stătătoare ideală.
Versatilitatea acestei rețete constă în faptul că poți schimba, de
fiecare dată, oul cu snitel.
Cartofi prajiti cu sos de rosii |
Ingrediente:
- pt 2 portii
- 3-4cartofi mari
- ulei pt prajit
- condiment pt cartofi
- 2-3linguri faina
- 4linguri pasta de tomate
- 2oua
- zahar
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curata,se spala,se taie in bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
Intre timp,se prepara sosul.
Intr-o craticioara se pun 2linguri ulei la foc mic,nu se lasa sa seincinte,apoi faina,putin cate putin,amestecand bine sa nu se faca cocoloase.
Pasta de tomate se amesteca cu putina apa si se toarna repede peste faina.
Se pune si putina sare si putin zahar,depinde de preferinta.
Lasati sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa.
Cartofii se scot pe un servetel,ca sa absoarba uleiul si se condimenteaza.
Se prajesc ochiuri de oua.
Cartofii se servesc calzi cu ochi de ou si sos de rosii din abundenta.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.