Cei care au avut ocazia
sa savureze desertul Apa de ciocolata cu siguranta au
ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este
intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.
Apa de ciocolata |
Ingrediente
250 de
grame de ciocolata amaruie, 250 g unt, 200 g zahar, 8 oua, 100 g faina, 2
pliculete zahar vanilat, coaja rasa portocala.
Mod de preparare:
Ciocolata
si untul se topesc intr-un bol de sticla, la bain-marie. Separat, se
mixeaza ouale cu zaharul. Dupa ce amestecul de ciocolata si unt s-a
racit se adauga peste oua.
Se amesteca bine, dupa
care se adauga faina. Se omogenizeaza amestecul iar compozitia
rezultata se toarna in formele unse in prealabil cu galbenus. Este
important sa nu umpleti formele pana la refuz.
Pentru
a avea un mijloc mai moale se introduce in amestecul din fiecare forma
cate un cub de ciocolata, pentru a se topi in cuptor. Formele se dau in
cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10-12 minute. Apa de ciocolata, este gata atunci cand se intareste usor pe exterior. Acest
delicios desert se serveste cu sos de fructe, inghetata, frisca sau
sirop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.