Pastele ortodox
bate la usa, asa ca este timpul sa stabilim ce bunatati se vor regasi
in acest an pe mesele noastre. Iar noi cautam in fiecare zi retete tot mai
gustoase si mai deosebite pe care sa le punem pe masa pentru familie si
pentru musafiri.
Cotlete de miel in crusta de ierburi cu ridichii coapte |
Ingrediente:
carne de miel,
1 lingura
suc
de portocale,
1 lingurita miere,
1/2 lingurita sare,
3 linguri mustar,
2 linguri patrunjel,
1 lingura
oregano
,
1 lingurita cimbru,
2 catei usturoi tocati,
1/2 lingurita piper,
700g
ridichi
taiate in jumatati,
3 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita coaja portocala,
1 lingura otet,
1kg cotlete de miel
Metoda de preparare:
Incinge cuptorul la 160C. Curata grasimea de pe carne, condimenteaza cu sare si unge cotletele cu mustar.
Amesteca patrunjelul cu oregano, cimbru, usturoi si piper. Presara totul peste carne si preseaza usor cu degetele.
Pune carnea pe un gratar intr-o tava de copt, astfel incat cotletele sa fie asezate in picioare. Infige un termometru de carne intr-unul dintre cotlete, avand grija sa nu atinga osul.
Amesteca ridichiile cu 1 lingura de ulei de masline si pune-le in tava, langa friptura. Coace la cuptor timp de 45-60 minute pana cand termometrul indica 57C, pentru o friptura medium rare sau 65C pentru o friptura medium.
Scoate tava si acopera friptura cu o folie de aluminiu timp de 15 minute.
Amesteca restul de ulei cu otetul, coaja de portocala si susul de portocala si mierea. Condimenteaza cu sare si piper si toarna dressingul peste ridichiile coapte.
Amesteca patrunjelul cu oregano, cimbru, usturoi si piper. Presara totul peste carne si preseaza usor cu degetele.
Pune carnea pe un gratar intr-o tava de copt, astfel incat cotletele sa fie asezate in picioare. Infige un termometru de carne intr-unul dintre cotlete, avand grija sa nu atinga osul.
Amesteca ridichiile cu 1 lingura de ulei de masline si pune-le in tava, langa friptura. Coace la cuptor timp de 45-60 minute pana cand termometrul indica 57C, pentru o friptura medium rare sau 65C pentru o friptura medium.
Amesteca restul de ulei cu otetul, coaja de portocala si susul de portocala si mierea. Condimenteaza cu sare si piper si toarna dressingul peste ridichiile coapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.