Prajitura cu nuci si cafea este un desert care se face foarte
repede si este foarte delicios. Reteta nu necesita multe ingrediente,
mai mult, nu este costisitoare.
Prajitura cu nuci si crema de cafea |
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua
- 150 g nuci macinate
- 50 g faina
- 150 g zahar tos
- un plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 50 g nuca prajita si zdrobita
- 20 ml cafea fiarta
- un plic vanilie
Glazura
- 1 plic glazura de cacao
Ornat
- un plic vanilie
Glazura
- 1 plic glazura de cacao
Ornat
- nuca prajita si zdrobita Mod de preparare:
Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt. Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri ramase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita.
Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura. Ornat - Cu nuca prajita si zdrobita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.