Prajitura cu nuci si cafea este un desert care se face foarte
repede si este foarte delicios. Reteta nu necesita multe ingrediente,
mai mult, nu este costisitoare.
![]() |
Prajitura cu nuci si crema de cafea |
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua
- 150 g nuci macinate
- 50 g faina
- 150 g zahar tos
- un plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 50 g nuca prajita si zdrobita
- 20 ml cafea fiarta
- un plic vanilie
Glazura
- 1 plic glazura de cacao
Ornat
- un plic vanilie
Glazura
- 1 plic glazura de cacao
Ornat
- nuca prajita si zdrobita Mod de preparare:
Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca usor prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la o tempertura de 180 grade C aproximativ 20 minute. Blatul se incearca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata blatul este copt. Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga pe rand cele doua galbenusuri ramase de la blat apoi cafeaua fiarta, nuca prajita si zdrobita.
Asamblare - Peste blatul rece se toarna crema, se distribuie uniform pe toata suprafata blatului, apoi se intinde glazura. Ornat - Cu nuca prajita si zdrobita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.