Nu în zadar nutriționiștii ne recomandă ouăle la dejun, acestea
reprezentând alimentul etalon, care conține cele mai bune proteine de
clasa I. Mai jos, îți propunem să descoperi rețeta de Oua posate cu sos picant de rosii - cel
mai apreciat mod de preparare a ochiurilor pentru dejun.
Oua posate cu sos picant de rosii |
Ingrediente:
- 8 ouă de găină
- 2 cepe
- câțiva căței de usturoi
- roșii
- pastă de roșii
- ulei de floarea-soarelui
- piper negru măcinat
- sare după gust
Ceapa și usturoiul se vor tăia mărunt și se vor pune pe foc, într-o tigaie cu ulei încins de floarea-soarelui. Se prăjesc până devin moi. Intr-un vas separat, câteva roșii proaspete se taie mărunt și se condimentează cu sare și piper negru. La această masă se adaugă și câteva linguri de pastă de tomate.
Acum, amestecul de roșii se toarnă peste ceapa și usturoiul prăjit, se amestecă bine, se acoperă cu capacul și se lasă la fiert pentru câteva minute.
Atunci când amestecul devine mai solid, peste sos se adaugă ochiurile, cu condiția ca gălbenușul să rămână intact. Se pune capacul și se lasă pe foc până când ouăle se întăresc atât, cât să vă placă.
Oua posate cu sos picant de rosii e gata de servire. Pentru un aspect și mai apetisant, adăugați verdeață.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.