Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare de pui cu masline

Retete si gust
Mancare de pui cu masline reteta pas cu pas. O tocanita de pui cu masline, ceapa, sos de rosii si cimbru. Un fel cu carne de pui extrem de aromata si de frageda, gatita repede in tigaie. Puiul cu masline este foarte gustos si rece. Merge bine cu o mamaliguta calda.
pui
Mancare de pui cu masline

Ingrediente:
  • 500 g carne de pui - pulpe, aripi
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • cimbru 
  • 4-5 rosii cherry 
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • piper negru
  • 2 felii de lamaie
  • 2-3 rosii uscate - deshidratate
  • 30 ml ulei
  • 1 lingura untura
  • 150 g masline negre fara samburi
Mod de preparare:
Intr-o tigaie suficient de incapatoare incingem uleiul si untura. Puiul se curata de tuleie se sareaza si se pipereaza. Pulpele intregi le-am sectionat pe la articulatie, la fel si aripile. Se prajesc scurt bucatile de pui pe fiecare parte. Daca stropesc, se acopera cu un capac perforat care permite iesirea aburului.
Dupa ce s-a prajit puiul si s-a rumenit usor pe fiecare parte, se adauga circa 200 ml apa si condimentele: ceapa, usturoiul pisat, cimbru, rosiile cherry, feliile de lamaie, rosiile uscate. Sub capac se lasa la fiert 20 de minute la foc mic. Dupa trecerea celor 20 de minute se scoate capacul, se scot ceapa si feliile de lamaie si se adauga sucul de rosii si maslinele. Se lasa la fiert la foc mic inca 20 de minute, timp in care intoarcem puiul de 1-2 ori ca sa fie bine cuprins de sos.
Mancarea de pui cu masline este gata. Se poate servi impreuna cu mamaliguta calda.
Merita sa incerci si tu aceasta mancare!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!