Mancare de pui cu masline reteta pas cu pas. O tocanita de pui
cu masline, ceapa, sos de rosii si cimbru. Un fel cu carne de pui extrem
de aromata si de frageda, gatita repede in tigaie. Puiul cu masline
este foarte gustos si rece. Merge bine cu o mamaliguta calda.
Mancare de pui cu masline |
- 500 g carne de pui - pulpe, aripi
- 1 ceapa mica
- 3-4 catei de usturoi
- cimbru
- 4-5 rosii cherry
- 150 ml suc de rosii
- sare
- piper negru
- 2 felii de lamaie
- 2-3 rosii uscate - deshidratate
- 30 ml ulei
- 1 lingura untura
- 150 g masline negre fara samburi
Intr-o tigaie suficient de incapatoare incingem uleiul si untura. Puiul se curata de tuleie se sareaza si se pipereaza. Pulpele intregi le-am sectionat pe la articulatie, la fel si aripile. Se prajesc scurt bucatile de pui pe fiecare parte. Daca stropesc, se acopera cu un capac perforat care permite iesirea aburului.
Dupa ce s-a prajit puiul si s-a rumenit usor pe fiecare parte, se adauga circa 200 ml apa si condimentele: ceapa, usturoiul pisat, cimbru, rosiile cherry, feliile de lamaie, rosiile uscate. Sub capac se lasa la fiert 20 de minute la foc mic. Dupa trecerea celor 20 de minute se scoate capacul, se scot ceapa si feliile de lamaie si se adauga sucul de rosii si maslinele. Se lasa la fiert la foc mic inca 20 de minute, timp in care intoarcem puiul de 1-2 ori ca sa fie bine cuprins de sos.
Mancarea de pui cu masline este gata. Se poate servi impreuna cu mamaliguta calda.
Merita sa incerci si tu aceasta mancare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.