Incredibil de fragede și teribil de gustoase, aceste chifteluțe de ciuperci cu smântână
nu-s atât de răspândite pe meleagurile noastre, din păcate, pe cât ar
trebui. Acuma, serios, știu din proprie experiență că e mult
mai simplu să faci doar clasicele ciuperci cu smântână, dar măcar din când în când merită încercată și aceasta excelentă preparație.
Chifteluțe de ciuperci cu smântână |
Ingrediente:
1 kg de ciuperci,
1-2 cepe,
2 ouă,
1 legătură mica de mărar,
usturoi după gust,
pesmet,
făină,
sare, piper,
unt, ulei pentru prăjit,
1-2 cepe,
2 ouă,
1 legătură mica de mărar,
usturoi după gust,
pesmet,
făină,
sare, piper,
unt, ulei pentru prăjit,
Pentru sos:
400 ml smântână,
1 legătură de mărar,
usturoi,
Mod de preprare: Curățați ceapa, tocați-o mărunt. CiupercilE,
tăiați-le în bucăți, dacă vi se par prea mari și puneți-le la călit
împreună cu ceapa. Sărați, piperați și așteptați până scade toată zeama.1 legătură de mărar,
usturoi,
Scoateți-le și dați-le prin mașină cu sită rară. Adăugați ouăle, mararul tocată cât de mărunt și usturoi pisat după gust.
Probabil va trebui să adăugați și puțin pesmet, să capete tocătura asta o consistență numai bună pentru format chifteluțe. Care chifteluțe, după ce le-ați tăvălit prin faina și ați scuturat bine excesul, nu mai trebuie decât să le rumeniți, la foc destul de iute, și să le scoateți pe niște șervețele absorbantă.
Cât timp se scurge grăsimea, bateți bine smântâna cu mărarul tocat cât de fin, cu usturoi și cu ceva sare.
Puneți, în fine, chifteluțele într-o cratiță în care să stea comod, pe un singur strat, turnați deasupra sosul, dați un clocot pe aragaz, după care băgați vasul în cuptor, la foc mic, să fiarbă încet cam 1/2 de oră. Serviți, firește, cu mămăligă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.