Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gogosi rasucite

Retete si gust

Credeai ca doar romanii stiu sa faca gogosi rasucite pufoase si delicioase? Ba bine ca nu! Uite cat de bine ies dupa reteta asta, pe care o vei iubi imediat ce le vei pregati. O sa va prezint o varietate de reteta culinare pentru desert si dulciuri de casa pe care le puteti gati usor si rapid.
gogosi
Gogosi rasucite

Ingrediente pentru aluat:

450 g faina, 2 linguri unt, 1 pliculet drojdie uscata, 2 linguri zahar, 250 ml lapte, 1 ou, un praf sare.

Ingrediente pentru servit:

zahar pudra, scortisoara
Mod de preparare: 1. Topeste untul si combina-l cu laptele, sarea si zaharul. Adauga drojdia si oul, amesteca si lasa deoparte pentru 5-10 minute.
2. Combina ingredientele lichide cu faina si framanta pana cand obtii un aluat fin si nelipicios. Lasa aluatul la crescut pentru minim o ora, pana cand se dubleaza compozitia.
3. Odata crescut, framanta bine aluatul din nou si lasa-l la crescut iar pentru o ora. Dupa ce aluatul a crescut a doua oara, framanta-l din nou si imparte-l in 16 bucati.
4. Ruleaza fiecare bucata pe blat, folosind palmele, pana se alungesc incat sa masoare 15-20 cm. Tinand de un capat, rasuceste celelalt capat ca pe o sfoara.
5. Ridica fiecare bucata de aluat astfel alungita din centru si rasuceste cele doua segmente cat mai bine, lipindu-le la capat.
6. Lasa gogosile rasucite la crescut pentru 30 de minute, iar la jumatatea intervalului roteste-le pe partea opusa, incat sa creasca uniform.
7. Prajeste gogosile rasucite in ulei incins, la foc mic-mediu, pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
8. Scurge-le si scoate-le intr-un amestec de zahar pudra sau zahar pudra, combinat cu scortisoara dupa gust.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!