O pereche de carnati de porc, combinati cu ardei. Cu gust intens de boia, cativa ardei semi-iuti si
ceapa, in varful unei portii de mamaliga. Vă oferim o mamaliga gustoasă cu carnati. Un mic dejun
bogat în proteine și nutrienți, rapid și extrem de gustos! Se face în cuptor.
Carnati in sos de ardei si ceapa |
Ingrediente:
250 gr carnati proaspeti
2 ardei colorati
2 ardei semi-iuti
1 ceapa - cca 150 gr
1 rosie - cca 100 gr
1 lingura rasa pasta de rosii
50 ml vin alb sec
1 lingurita oregano uscat
4 linguri ulei masline
sare, piper negru
2 ardei colorati
2 ardei semi-iuti
1 ceapa - cca 150 gr
1 rosie - cca 100 gr
1 lingura rasa pasta de rosii
50 ml vin alb sec
1 lingurita oregano uscat
4 linguri ulei masline
sare, piper negru
Mod de preparare:
- Se incinge uleiul intr-o cratita mai larga. Se prajesc carnatii pe ambele parti pana se rumenesc un pic. Printre ei se pun ardeii semi-iuti. Se scot carnatii si ardeii pe o farfurie.
- In uleiul ramas se adauga ardeii colorati taiati fasii subtiri si ceapa taiata felii nu foarte subtiri. Se calesc 2 minute, se presara cu sare si piper, apoi se pune capacul pe cratita, se da focul la mic si se inabusa timp de 20 minute, timp in care amestecati din cand in cand si verificati sa nu se arda. Legumele isi vor lasa sucul sub capac si se vor inabusi, inmuindu-se destul de tare.
- Se adauga pasta de rosii si se caleste totul 2 minute. Se adauga rosia data pe razatoare, vinul si 1/3 - cca 80 ml - cana de apa.
- Se aseaza carnatii in sos, impreuna cu ardeii semi-iuti. Se pune capacul pe cratita si se fierbe totul la foc mic timp de aprox. 20 minute, pana ardeii, rosia si ceapa sunt moi.
- La final se adauga oregano, se scutura bine cratita si se lasa la fiert inca 1 minut.
- Se servesc carnatii, legumele si sosul pe pat de mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.