Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Crochete fine de pui

Retete si gust
Originare din Spania, crochetele fine de pui pot fi o alegere tentantă, dacă ne dorim o gustare caldă ușor de pregătit, având mare succes în fața oaspeților.
pui
Crochete fine de pui
Ingrediente:
O cană de lapte
cca 150 gr de piept de pui dezosat
50 g unt,
jumătate de cană de făină
sare și piper după gust
un ou
pesmet - cca trei sferturi de cană
ulei - pentru prăjit
jumătate de ceapă tocată fin, nucșoară rasă.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare sau, până ce se albește carnea și se poate toca în cubulețe.
Se încălzește laptele. Se pune untul la topit, în tigaie.
Când untul sfârâie și spumează, se rumenește, în el, ușor, ceapa.
 Se reduce temperatura, se pune făina și se amestecă bine.
Se toarnă câte puțin lapte, amestecând mereu, până devine o cremă cleioasă.
Se adaugă sare, piper, nucșoară, precum și bucățile de pui tocat.
Se amestecă continuu, la foc mic, până ce pasta începe să se desprindă de pe marginea tigăii.
În acel moment se ia de pe foc și se răstoarnă pasta pe o farfurie, pentru a se răci.
Se nivelează, se acoperă cu folie de prospețime și se ține o oră la rece.
Se poate lăsa amestecul și mai mult timp la rece, chiar și 48 de ore, dar trebuie scos din frigider cu o oră înainte de finalizarea preparatului.
Se încinge uleiul în tigaie.
Se bate oul cu sare și piper.
Se ia  câte o lingură din compoziția cu carne și se formează crochete alungite sau rotunde.
Se  trec prin ou și pesmet și se rumenesc pe toate părțile.
Se scot crochetele pe hârtie absorbantă și se servesc calde.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!