Originare din Spania, crochetele fine de
pui pot fi o alegere tentantă, dacă ne dorim o gustare caldă ușor de
pregătit, având mare succes în fața oaspeților.
Crochete fine de pui |
Ingrediente:
O cană de lapte
cca 150 gr de piept de pui dezosat
50 g unt,
jumătate de cană de făină
sare și piper după gust
un ou
pesmet - cca trei sferturi de cană
ulei - pentru prăjit
jumătate de ceapă tocată fin, nucșoară rasă.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare
sau, până ce se albește carnea și se poate toca în
cubulețe.
Se încălzește laptele. Se pune untul la topit, în tigaie.
Când untul sfârâie și spumează, se rumenește, în el, ușor, ceapa.
Se reduce temperatura, se pune făina și se amestecă bine.
Se toarnă câte puțin lapte, amestecând mereu, până devine o cremă cleioasă.
Se adaugă sare, piper, nucșoară, precum și bucățile de pui tocat.
Se amestecă continuu, la foc mic, până ce pasta începe să se desprindă de pe marginea tigăii.
În acel moment se ia de pe foc și se răstoarnă pasta pe o farfurie, pentru a se răci.
Se nivelează, se acoperă cu folie de prospețime și se ține o oră la rece.
Se poate lăsa amestecul și mai mult timp
la rece, chiar și 48 de ore, dar trebuie scos din frigider cu o oră
înainte de finalizarea preparatului.
Se încinge uleiul în tigaie.
Se bate oul cu sare și piper.
Se ia câte o lingură din compoziția cu carne și se formează crochete alungite sau rotunde.
Se trec prin ou și pesmet și se rumenesc pe toate părțile.
Se scot crochetele pe hârtie absorbantă și se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.