Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chiftele rapide de vinete cu sos de rosii

Retete si gust
Una din cele mai rapide retete de chiftelute din legume, sanatoase si bune pentru un regim, daca acestea se vor coace pe o hartie de copt unsa cu putin ulei, in cuptorul bine incins pana se vor rumeni frumos.
chiftele

Chiftele rapide de vinete cu sos de rosii

Ingrediente:

500 g vinete curatate-, numai miezul
100 g branza telemea tare
2 oua - galbenusurile
100 g pesmet
ulei
sare, piper
Pentru sos rosii
500 ml suc de rosii
2-3 catei usturoi pisat
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie 
sare, piper
Intr-o craticioara mica se vor pune la fiert pentru 5-10 minute ingredientele pentru sos rosii, pana ce acesta se va ingrosa putin, ca o smantana groasa.

Mod de preparare:

Intr-un castron se vor pune vinetele  coapte, curatate de coaja si scurse in pralabil sau daca avem vinete congelate se pot folosi acestea, lasate la dezghetat de cu seara.
Peste ele se vor adauga: galbenusurile de ou, branza telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, pesmetul, ptrunjelul, mararul, sarea si piperul dupa gust. Compozitia se va amesteca cu mana, pana cand ingredientele se vor amesteca bine.
Cu mana usor umezita intr-un bol cu apa, se vor forma bilute de forma unor mingi de tenis de masa, urmand a fi prajite intr-o tigaie de teflon cu ulei suficient de bine incins, cca 5-8 minute pe toate fetele.
Chiftelutele prajite se vor scoate cu ajutorul unei palete cu gauri la scurs pe o hartie absorbanta, pentru a se elimina surplusul de ulei.
Pe un platou rotund si adanc se vor transfera chiftelele de vinete, acoperindu-se cu sosul de rosii caldut.
Pentru aspect apetisant, acestea se pot decora cu patrunjel proaspat tocat fin.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!