Daca esti in cautarea unui aperitiv special, incearca reteta de tortilla
cu legume. Aspectul deosebit nu este intrecut decat de gustul
delicat, dar foarte fresh. De beneficiile acestei
obisnuinte se vor bucura o viata intreaga. Rulourile de tortilla cu legume sunt excelente pentru picnic sau ca
aperitive.
Tortilla cu legume |
Ingrediente:
Tortilla:
- 1 cana faina de grau integrala
- 1 canaapa minerala
- 1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
- 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
Umplutura:
- sare
- piper alb
- 200 g pate vegetal
- 3 linguri smantana vegetala
- 1 ceasca germeni de grau
- 3 linguri porumb fiert
- 1 ardei rosu
- 1 castravete
- 1 avocado
Mod de preparare:
- Se amesteca bine apa fulgii de drojdie, uleiul, praful de sare, piperul.
- Adaugi faina in ploaie, amestecand rapid, pana cand rezulta o compozitie cu consistenta unei smantani vegetale. Din aceasta compozitie vei coace foile pentru tortilla.
- Incingi o tigaie cu fundul antiaderent si torni in ea un polonic din compozitia rezultata.
- Te vei asigura ca intreg fundul tigaii este acoperit de compozitia lichida, inclinand la inceput tigaia.
- Clatita care va rezulta poate fi o idee mai graoasa decat cea clasica, deci nu te ingrijora daca ai turnat prea multa compozitie. Important este numai ca foaia sa nu se rupa atunci cand se va rula.
- Se coc clatitele pe rand, pe ambele parti.
- Pregatesti umplutura pentru reteta de tortilla cu legume, de post: taie legumele in fasii si avocado in bucatele mici, desfaci conservele de pate vegetal si de smantana vegetala. Daca ai cumparat porumbul in conserva, clateste-l sub jet de apa si scurge-l bine.
- Pe fiecare clatita se aseaza cate o lingura de pateu, putina smantana vegetala, vlastari de grau, porumb fiert, legume taiate fasii, bucatele mici de avocado, dupa care clatita se ruleaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.