Ingrediente:
-
Usturoi – 3 catei de usturoi
-
1 Ardei Iute Rosu
-
Mix de Ciuperci Salbatice – 400 gr
-
Ulei de Masline
-
Unt – 1 bucata mica de unt - 25 gr
-
Cimbru Proaspat – 4 ramurele
-
Sare de Mare – dupa gust
-
Piper Negru Proaspat Macinat – dupa gust
-
Patrunjel – ½ legatura
Pentru Clatite
-
Ricotta – 400 gr
-
Faina – 1 lingura
-
1 Ou Mare
-
1 Lamaie
-
Parmezan – 40 gr
-
1 Nucsoara
Mod de preparare:
-
-
-
Curatati si feliati usturoiul, feliati fin ardeiul iute, iar apoi rupeti grosier ciupercile.
-
-
-
-
-
Adaugati uleiul de masline, untul si usturoiul intr-o tigaie mare, pe foc mediu, prajiti totul timp de 1 minut, adaugati ciupercile si ardeiul iute, apoi frunzele ramurelelor de cimbru. Asezonati cu sare si piper si adaugati 100 ml de apa clocotita, apoi gatiti intre 8 si 10 minute, sau pana ce se patrund ciupercile.
-
-
-
-
-
Intre timp, pregatiti clatitele. Puneti ricotta intr-un bol mare si amestecati pana ce ajunge la o consistenta fina. Adaugati faina, oul si cateva razuiri de coaja de lamaie. Razuiti parmezanul pe o razatoare fina si adaugati-l peste ricotta alaturi de putin nucsoara, asezonati cu sare si piper si amestecati totul foarte bine pentru a le combina.
-
-
-
-
-
Incalziti in jur de 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare, pe foc mediu, apoi adaugati linguri cu varf din amestecul de ricotta pe care tocmai ce l-ati preparat. Va trebui sa faceti asta pe bucati, asigurandu-va ca le oferiti destul spatiu in timpul prepararii. Gatiti timp de 5-6 minute, sau pana ce devin rumene-aurii si sunt gatite complet, intorcand clatitele la jumatatea timpului, apoi transferati-le pe o farfurie.
-
-
-
-
-
Alegeti frunzele de patrunjel si tocati-le grosier, apoi adaugati-le peste ciuperci, adaugati cativa stropi de suc de lamaie si amestecati bine. Impartiti mixul de ciuperci intre farfuriile pregatite pentru servire si asezati clatitele deasupra. Sunt gata pentru a le savura!
-
-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.