Vrei să ai
parte de o cină? Noi vrem să ai parte. Chec cu
inimioare. Urmează
pașii rețetei și sigur îți va ieși un preparat delicios. Spor la gătit!
Chec cu inimioare |
Ingrediente:
510 g | zahăr |
600 g | făină |
4 lingurițe | praf de copt |
1 | păstaie de vanilie |
7 g | colorant alimentar roșu |
sare | |
8 | ouă |
300 ml | lapte |
150 g | zahăr pudră |
400 g | unt |
perluțe decorative
Mod De Preparare
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
Bate cu ajutorul
unui mixer 170 g de zahăr, 200 g de unt, un praf de sare și 6 g de
colorant alimentar roșu. După ce devine amestecul ca o pastă, adaugă 4
ouă și continuă să amesteci cu mixerul.
Completează cu 300 g făină, 2 lingurițe praf de copt și 150 ml lapte până devine un aluat moale, ca de clătite.
Toarnă aluatul
într-o formă de chec și pune la cuptor pentru 55-60 de minute. După ce
se coace, lasă checul roz să se răcească, după care taie-l în felii
groase. Decupează inimioare din fiecare felie de chec.
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
Pentru
compoziția celui de-al doilea chec folosește aceleași ingrediente: 4
ouă, 150 ml de lapte, 2 lingurițe de praf de copt, 170 g de zahăr, 200 g
de unt, 300 g de făină și un praf de sare. De această dată, în loc de
colorant, pune miezul de la păstaia de vanilie.
Toarnă un sfert
din aluatul rezultat într-o tavă de chec. Pune peste inimioarele de chec
roz, după care toarnă peste restul de compoziție. Pune la cuptor pentru
45-50 de minute.
Pentru glazură,
amestecă 150 g zahăr pudră cu 4 linguri de apă și un vârf de linguriță
de colorant alimentar roșu. La final, glazurează checul, iar peste pune
perluțele argintii.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.