Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci
Ingrediente:
- 4 pulpe pui
- 4 aripioare
- 500 g ciuperci
- 1-2 lămîi
- 1 caciulie usturoi
- 300 ml vin alb
- 1 lingura condimente pentru pui
- 2-3 linguri sos de soia
- 4-5 cepe verzi
- ardei rosu
- 50 g cascaval afumat
- patrunjel verde
- 1 lingura untura
- piper negru
1/2 lingurita chilli
Mod de preparare:
Inlaturam pielita de pe
pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente
pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam
si aripioarele.
Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o
taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii
taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de
lămîie , ceapa si usturoiul taiate.
Asezam deasupra
pulpele si aripioarele condimentate. Curatam ciupercile si piciorusele
lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam.
Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de
ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le
amestecam pe toate sa se omogenizeze.
Ciupercile le
asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile
punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.
Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.
In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de
cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu. Feliile de lamaie
ramase pe punem deasupra peste carne.
Dam tava cu carne
la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o
ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele. Cand sunt bine rumenite
le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza, amestecata cu putina
varza rosie si 2-3 rosii cherry.
Pofta mare sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.