Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de ciocolată cu cremă înmiresmată cu mentă

Retete si gust
Se apropie o zi specială şi vrei o idee nemaipomenită? Îţi propunem un tort de ciocolată cu cremă de mentă – o combinaţie senzaţională!
tort
Tort de ciocolată cu cremă înmiresmată cu mentă

Ingrediente

  • 5 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cardamon
  • nucsoara
  • 1 lingura ceai de menta facut pulbere
  • 1 lingurita esenta de menta
Pentru crema:
  • 400 g frisca lichida
  • 4 linguri frunze ceai de menta
  • 300 g continut mare de cacao
Pentru decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 linguri făină
  • 5 ouă

Mod De Preparare

1. Pentru blat, se separa ouale si apoi se bat albusurile cu 3/4 din zahar pâna se ob ţine o bezea ferma.
2. Separat, se bat galbenusurile cu restul de zahar si esenţ a de menta pâna se albesc. Într-un castron, se amesteca bine faina împreuna cu praful de copt, cacaua, scor ţisoara, cardamonul, ceaiul pulbere si nucsoara.
3. Încet se începe adaugarea alternativa în galbenusuri a câte o linguriţ a din albusurile spuma si câte o linguri ţa din amestecul de faina. Se continua pâna se termina ambele compozi ţii si totul este bine omogenizat. Se toarna  compozi ţia într-o tava dreptunghiulara tapetata cu hârtie de copt si se da tava la cuptor, la foc iute, pentru 8 minute. Se verifica bine cu o scobitoare daca foaia de blat este bine patrunsa si abia apoi se ia din cuptor.
4. Dupa ce se scoate tava, se pune desupra tavii un prosop umed, apoi, dupa ce se tempereaza puţ in tava, se rastoarna.  Se ruleaza usor foaia cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se desface prosopul, se taie blatul pe lung, în trei bucaţ i. Se întinde crema ganache pe fiecare bucata rezultata si se ruleaza pe fiecare de jur împrejur. Se înveleste tortul rezultat în folie de plastic si se da la rece.
5. Pentru crema, se pune frisca într-o cratiţ a împreuna cu frunzele de ceai. Se acopera si se lasa sa stea 90 de minute.
Dupa acest timp, se strecoara. Se pune pe foc împreuna cu ciocolata si se lasa pâna se topeste ciocolata, amestecând usor, pâna la omogenizare, dar având grija sa nu dea în fiert.
6. Dupa ce s-a topit, se lasa sa se tempereze puţ in si apoi se pune compoziţ ia la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp, se pune crema rezultata în vasul de la mixer si se mixeaza pâna devine o spuma densa.
7. Separat, pentru decor, se pune fiecare fel de ciocolata pe baie de abur pâna se topeste si este fluida. Cu o linguriţ a pe o hârtie cerata se pune pu ţina ciocolata, cât o gramajoara mica, si apoi, din centru catre margine, se trage câte o linie usoara, alungind-o puţ in. Se lasa fulgii de ciocolata sa stea pâna se usuca.
8. Tortul se îmbraca cu crema pe deasupra si pe lateral si apoi se decoreaza cu fulgii de ciocolata pregatiţ i.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!